• wemo_history_punches.jpg
  • wemo_history_punching.jpg
  • wemo_history_where-it-all-started.jpg

linkedin  youtube  facebook

De geschiedenis van een Bosch' bedrijf

In 2014 vieren we ons 50-jarig bestaan. De basis voor dit jubileum wordt gelegd op 1 juli 1964, als de heren Weber en Moulen WEMO inschrijven in de Kamer van Koophandel in 's-Hertogenbosch. Er wordt grond aangekocht op het industrieterrein in 's-Hertogenbosch en er wordt alvast met de productie gestart in een verlaten bakkerij in een naburig dorp.

Binnen 1 jaar begint de heer Weber voor zichzelf en haalt de heer Moulen de heer Sip Hoekstra vanuit Overijssel naar Brabant. Hij wordt aangesteld voor de technische leiding, op dat moment voor twee personeelsleden – een gereedschapmaker en een draaier – en er wordt gestart met de verkoop van ponseenheden. De ontwikkelingen volgen elkaar in ras tempo op, een paar jaar na de start wordt overgegaan op het maken van speciaalstempels voor het vervaardigen van producten die niet meer met standaard ponseenheden gemaakt kunnen worden.

Oud-directeur van WEMO mr Sip Hoekstra

In 1973 telt het bedrijf inmiddels 25 werknemers en start WEMO met de ontwikkeling en de bouw van hydraulische cilinders, de hydro-units: het gereedschap met krachtbron. Dit is het begin van alle speciaalmachines. Ook nu nog vormen de gereedschappen het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de machines.

Wereldwijde export

Bij het 25-jarig jubileum in 1989 telt WEMO 90 medewerkers en is de stevige basis voor de speciaalmachinebouw gelegd. De export was in die jaren vooral gericht op West-Europa. In de jaren '90 van de vorige eeuw en de beginjaren 2000 heeft WEMO gestaag gewerkt aan het uitbreiden van haar exportgebied. WEMO-machines worden nu over de gehele wereld geleverd, van China tot Amerika, van Australië tot Canada.

Klant en kwaliteit op 1

Door de jaren heen heeft WEMO de kwaliteit van de machines onveranderd hoog gehouden. Kwaliteit staat voorop, omdat de speciaalmachines van WEMO lang, zeer lang, meegaan. Machines met een leeftijd van 25 jaar en meer die nog dagelijks in meerdere ploegen produceren, zijn geen uitzondering.
Tegenwoordig telt WEMO circa 120 medewerkers en zijn de uitgangspunten onveranderd gebleven: de klant en de kwaliteit staan voorop.
  

 

Klik op de afbeelding om een foto-impressie van de WEMO geschiedenis te bekijken