• wemo_history_punches.jpg
  • wemo_history_punching.jpg
  • wemo_history_where-it-all-started.jpg

linkedin  youtube  facebook

Geschiedenis

In 2014 viert WEMO haar 50-jarig jubileum. We gaan 50 jaar terug in de tijd: op 1 juli 1964 wordt WEMO ingeschreven in de Kamer van Koophandel in ’s-Hertogenbosch. Er wordt grond aangekocht op het industrieterrein in ’s-Hertogenbosch (de Provincie Noord-Brabant heeft een traditie op het gebied van gereedschap maken) en er wordt alvast gestart met de productie in een verlaten bakkerij in een naburig dorp.

De heer Sip Hoekstra geeft er leiding aan 2 personeelsleden - een gereedschapmaker en een draaier - en er wordt gestart met de verkoop van ponseenheden. De ontwikkelingen gaan al gauw in ras tempo. Een paar jaar na de start gaat WEMO over op het maken van speciaal stempels voor het vervaardigen van producten die niet meer met standaard ponseenheden gemaakt kunnen worden.

Oud-directeur van WEMO mr Sip Hoekstra

In 1973 telt het bedrijf inmiddels 25 werknemers en start WEMO met de ontwikkeling en de bouw van hydraulische cilinders, de hydro-units: het gereedschap met krachtbron. Dit is het begin van alle speciaalmachines. Ook nu nog vormen de gereedschappen het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de machines.

Bij het 25-jarig jubileum in 1989 telt WEMO 90 medewerkers en is de stevige basis voor de speciaalmachinebouw gelegd. De export was in die jaren vooral gericht op West-Europa. In de jaren 90 van de vorige eeuw en de beginjaren 2000 heeft WEMO gestaag gewerkt aan het uitbreiden van haar exportgebied. WEMO levert nu machines over de gehele wereld, van China tot Amerika, van Australië tot Canada.

Door de jaren heen heeft WEMO de kwaliteit van de machines onveranderd hoog gehouden. Kwaliteit staat voorop, omdat de speciaalmachines van WEMO lang, zeer lang, meegaan. Machines met een leeftijd van 25 jaar en meer die nog dagelijks in meerdere ploegen produceren zijn geen uitzondering.

Heden ten dage telt WEMO 120 medewerkers en zijn de uitgangspunten onveranderd gebleven: de klant en de kwaliteit staan voorop.

 

 

Klik op de afbeelding om een foto-impressie van de WEMO geschiedenis te bekijken